Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Dacă luăm ad-litteram ce scrie în PNRR, depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiţia și serviciile secrete

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 23 martie 2023 Etichete: ,

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, 22 martie, la Europa FM, că România nu poate să aplice „ad-litteram” măsurile de reformă a pensiilor speciale asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Guvernul a aprobat la finalul anului trecut un proiect de lege care prevede mai multe modificări a modului în care se calculează, aici fiind incluse cele ale magistraților, auditori ai Curții de Conturi, diplomați, personal din industria aeronautică, funcționari parlamentari și militari. Mai multe detalii aici.

Inițiativa a ajuns în Parlament, unde deputații și senatorii îi pot aduce modificări. În paralel, autoritățile de la București poartă discuții consultanții de la Banca Mondială și reprezentanții Comisiei Europene.

Aceștia din urmă nu sunt mulțumiți de forma actuală a proiectului de lege, cel de care depinde deblocarea celei de-a treia tranșe de fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ciolacu sare în apărarea „specialilor”

„Din punctul meu de vedere, avem o lege deja trecută prin Parlament, prin avizele tuturor miniştrilor şi nu vă ascund că şi astăzi am avut o întâlnire cu domnul prim-ministru şi cu toţi miniştrii de resort, normal şi ministrul Muncii, pentru că el este şeful de filă pe acest jalon şi căutăm soluţiile cele mai bune. Este o discrepanţă mare între practica din Uniunea Europeană, mă refer la pensiile magistraţilor, la pensia din Apărare din ordiine publică, din siguranţă naţională şi ce ne-am asumat noi în PNRR. Decizia şi discuţiile cu Comisia Europeană trebuie să fie unele foarte echilibrate. Dacă în acest moment, noi luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiţia, toate Serviciile din România. Dacă ne dorim acest lucru, eu nu îmi doresc acest lucru, mergem ad-litteram (…)”, a spus Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW