Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Câte spitale trebuie să mai ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva?

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2021

Președintele principalului partid de opoziție a transmis condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața în incendiul de la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Marcel Ciolacu susține că Guvernul nu ar fi făcut nimic pentru ca astfel de tragedii, precum cea de la Piatra Neamț, că nu se mai repete. 

Doresc să transmit condoleanţe familiilor pacienţilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la „Matei Balş” şi recuperare grabnică celor răniţi. Curajul şi pregătirea medicilor, asistentelor şi personalului medical care au acţionat excepţional într-o situaţie limită a făcut ca multe vieţi să fie salvate. Cu toate acestea, este şocant, sfâşietor şi revoltător să vedem că, dincolo de împărţirea funcţiilor, pasarea continuă a responsabilităţii şi lupta politică, acest Guvern nu a făcut absolut nimic pentru ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se mai repete”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Tragedii în spitalele din România: 7 incendii în ultimele 3 luni. 19 pacienți și-au pierdut viața

Președintele PSD arată că 7 spitale au ars în ultimele luni și susține că Guvernul nu ar fi făcut nimic concret pentru a opri astfel de tragedii.

Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni: Piatra Neamţ în noiembrie; Spitalul CFR Cluj Napoca, tot noiembrie; Spitalul Judeţean Târgu Mureş, secţia ATI, în 4 decembrie; Spitalul de Psihiatrie Socola, Iaşi pe 25 decembrie; Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman pe 2 ianuarie; Spitalul de Psihiatrie din Gataia Timiş pe 5 ianuarie şi acum „Matei Balş” în 29 ianuarie. În tot acest timp, nu s-a făcut concret nimic. Doar acţiuni de faţadă, de imagine. Vom continua să numărăm morţii până când autorităţile nu vor înţelege că trebuie să îşi asume responsabilitatea şi să se ridice la înălţimea funcţiilor pe care le ocupă. Câte spitale trebuie să mai ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva?”, a precizat președintele PSD.

Fostul manager al Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a renunțat la funcția pe care a ocupat-o timp de 23 de ani, după ce a fost ales Senator pe listele PSD București.

Reamintim că cinci persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

CITEȘTE ȘI: Încă un pacient a murit în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” / În total, 5 persoane și-au pierdut viața

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW