Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu lansează o nouă promisiune: Anvelopa de mărire a pensiilor va fi de 15%

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Spațiul bugetar pentru majorarea pensiilor, începând de la 1 ianuarie, va fi de 15%, a promis miercuri președintele PSD. Marcel Ciolacu și-a reiterat însă ideea unei majorări diferențiate, astfel încât pensionarii cu venituri mici să beneficieze de un procent ceva mai mare.

După ce ani la rând au ridicat până la cer așteptările cetățenilor de majorare a veniturilor, realitățile guvernării într-o perioadă de criză i-au făcut pe sociali-democrați să-și schimbe puțin optica, dar și retorica. Majorarea de 40% a pensiilor, promisă de PSD prin celebra lege a Olguței Vasilescu, s-a transformat în una mult mai modestă, fapt ce a nemulțumit o parte serioasă a propriilor votanți.

Ciolacu: Anvelopa va fi de 15%

Miercuri, 16 noiembrie, Marcel Ciolacu a vorbit despre o anvelopă bugetară pentru majorarea pensiilor de 15%, așa cum susțineau și liberalii. Președintele PSD spune însă că și-ar dori majorări diferențiale, astfel încât pensionarii cu venituri mici să beneficieze de un procent ceva mai mare.

„Avem punctul nostru de vedere în ceea ce priveşte mărirea pensiilor. În acest moment s-a hotărât, împreună cu ministrul de finanţe, ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15%, dar asta nu înseamnă că noi vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15%, la fel la toată lumea”, a spus Ciolacu.

Cu toate acestea, rămâne de văzut sub ce formă s-ar putea realiza aceste diferențieri, deoarece ar putea exista probleme de neconstituționalitate.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii