Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Acum sunt sigur că avem numărul total de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă / Vom veni cu o propunere de premier din afara partidului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 3 februarie 2020 Etichete: , ,

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că acum este sigur că au fost adunate suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să treacă. Șeful interimar al PSD a mai adăugat că partidul pe care îl conduce va veni cu o propunere de premier din afara formațiunii politice.

„Sunt sigur că avem voturile necesare ca să treacă moțiunea.(…) Vom veni cu o propunere de prim-ministru din afara partidului. (…)Să-l votez pe Orban? Doamne ferește. Eu nu o să votez vreun Guvern PNL. Nici dumneavoastră nu l-ați vota. Eu nu am o problemă cu niciun fel de alegeri. Eu vreau să se respecte democrația. Este o criză politică. (…)”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pentru ca moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban să treacă, trebuie să fie semnată de minim 233 parlamentari.

Întrebat dacă există o înțelegere între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, Marcel Ciolacu a spus că nu, menționând că fiecare formațiune politică are strategia ei.

„Ce înțelegere să facem? Înțelegerea ar fi fost dacă nu se venea cu această asumare, dar cât timp totul se joacă în Parlament, la CCR, ce înțelegere? Eu îi recomand lui Orban să-și dea demisia. Să nu se bazeze pe PNL. PSD la fel ca PNL, separat, fiecare, au o strategie. Vă anunțăm după ce trece moțiunea (n.r. care este strategia). Eu în comparație cu Orban respect democrația. Așteptăm ora 16.00, când se vor alege noile birouri permanente, este atributul lor. Cât mai repede ne-am dori să tranșăm acest “aranjament””, a mai adăugat președintele Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu a mai anunțat că PSD și UDMR nu au în acest moment o „înțelegere politică”, în condițiile în care partidul condus de Kelemen Hunor este singurul care a anunțat că va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *