Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Județul în care 2% din populaţie va fi testată până la finalul lunii mai

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , ,

În acest moment, în județul Satu Mare sunt efectuate zilnic  2 000 de teste pentru depistarea coronavirusului. Autoritățile preconizează că până la finalul lunii mai se va ajunge la 5 000 de testări pe zi, ceea ce reprezintă un procent spre 2% din populația județului.

„În ultimele zile, la nivelul județului nu s-au raportat cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, în schimb, numărul persoanelor vindecate a crescut cu 7, ajungând la 31 în prezent. De asemenea, numărul testelor efectuate este de aproape 2.000 în prezent și se preconizează că până la finalul lunii mai va ajunge la 5.000, ceea ce reprezintă un procent spre 2% din populația județului”, a anunțat, luni, Prefectura Satu Mare.

De asemenea, autoritățile locale au mai menționat că, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, la Satu Mare au ajuns 2.650 de combinezoane, 1000 de măști FFP3 și 7.100 de viziere. 

Materialele de protecție vor fi distribuite angajaților din cadrul unităților medicale din prima linie și medicilor de familie.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *