Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu a anunțat sesiune extraordinară a Parlamentului pentru eutanasierea urșilor din zonele locuite

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 iulie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea unei legi prin care să fie reglementată eutanasierea urșilor din zonele locuite.

Decizia survine în contextul în care marți o tânără în vârstă de 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă, din județul Prahova. De asemenea, în ultimii ani au existat mai multe incidente în care urși au pătruns în interiorul localităților și au pus în pericol viața oamenilor.

„Am vorbit şi cu ministrul Mediului şi cu cei implicaţi în domeniu, este o aglomeraţie în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă şi de asta coboară. Am vorbit şi cu domnul Simonis, pentru că o astfel de modificare nu se poate face decât prin Parlament şi după discuţiile cu ministrul mediului, pornim o iniţiativă, şi asta este vom cere o sesiune extraordinară ca să trecem prin Parlament”, a anunţat premierul.

Ministrul mediului: „Populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control”

În opinia ministrului mediului, Mircea Fechet, în România se află în acest moment o populație mult prea mare de urs brun.

„Există mai multe studii, ultimul evideniază o populaţie de aproximativ 8.000 de exemplare de urs brun în România. Mai avem încă un alt studiu în desfăşurare. Dincolo de ceea ce ne va spune acest studiu, un lucru e cert, populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control. În mod evident conflictele devin din ce în ce mai dese, pagubele din ce în ce mai dese”, a declarat Mircea Fechet, la Digi24.

Comentarii