Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Peste 60 de studenți ai Academiei de Poliţie, depistați cu toxiinfecție alimentară

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Un total de 63 de studenți de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost afectați de o toxiinfecție alimentară, cu unii dintre ei necesitând asistență medicală și fiind transportați la spital, însă fără a necesita internare. Direcția de Sănătate Publică București a demarat o anchetă epidemiologică, în timp ce conducerea Academiei a dispus investigații pentru a verifica respectarea normelor privind depozitarea, manipularea, prepararea și servirea alimentelor, potrivit news.ro.

Miercuri, 15 noiembrie, reprezentanții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au informat că în ziua precedentă, începând cu ora 20:30, mai mulți studenți ai instituției au manifestat disconfort, semnalând dureri abdominale însoțite de stări de vomă.

„Personalul instituţiei, aflat la serviciul de permanenţă, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistenţă medicală. La faţa locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenţilor care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigaţii amănunţite au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecţie alimentară. În total, au fost afectaţi 63 de studenţi. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate”, a precizat sursa citată.

În același timp, experții din cadrul Direcției de Sănătate Publică București au vizitat sediul instituției pentru a efectua o anchetă epidemiologică.

„Aspectele menţionate nu afectează derularea procesului didactic din instituţie. Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor”, a transmis instituţia.

FOTO:  academia de politie_Octav_Ganea

Comentarii