Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Boloș a acceptat propunerea PNL pentru a prelua funcția de ministru al Digitalizării: Dacă nu am rezultate, mă retrag

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

În timp ce președintele Partidului Național Liberal (PNL) așteaptă ședința Biroului Politic Național de joi, în cadrul căreia filialele PNL din Ardeal ar urma să formalizeze propunerea pentru funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării, Marcel Boloș i-a luat-o înainte lui Florin Cîțu și a anunțat că a acceptat să fie înlocuitorul lui Florin Roman.

Aici e zona Ardeal care va propune ministrul. Am încredere că vor face o propunere bună colegii mei. Va vota partidul, nu doar eu.  Haideți să facem ședința, să fie oficial, dați-le șansa colegilor să-și susțină public candidatul”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă susținută marți, întrebat de jurnaliști care este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Digitalizării.

Numai că Marcel Boloș i-a luat-o înainte liderului PNL și a anunțat că a acceptat să devină noul ministru al Digitalizării, Cercetării și Inovării, funcție lăsată vacantă de Florin Roman.

Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu(…)Pentru mine este o onoare, dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag””, a spus Marcel Boloș, într-o declarație acordată pentru actualdecluj.ro.

Fostul ministru a precizat că decizia numirii sale aparține premierului Nicolae Ciucă și că, în acest moment, acceptul său înseamnă un răspuns la o propunere de principiu venită din partea PNL.

Boloș este directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. În anul 2020, în timpul Guvernului condus de Ludovic Orban, a fost ministrul Fondurilor Europene.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *