Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru și îl amenință cu instanța pe Cioloș / Replica liderului USR
UPDATE Dacian Cioloș, liderul USR, i-a răspuns deja lui Florin Roman, care l-a amenințat cu instanța după ce a demisionat din funcția de ministru al Difitalizării.
Șeful USR a explicat, într-o postare pe Facebook, că „Florin Roman nu este o victimă”: „Florin Roman este un exponent al clasei politice românești care a distrus ce avea România mai bun. Oamenii ca el, care nu aveau calificările necesare, care au mințit și au făcut din impostură o valoare supremă, i-au îndepărtat pe cei competenți și cinstiți din politică. Demisia lui e un act necesar pe care mulți alți colegi de-ai lui ar trebui să-l urmeze.
Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică. Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează. Știu că cei ca el se tem de justiție și cred că prezența în sala de judecată le dă palpitații. Drum bun, domnule Florin Roman, și sper ca și ceilalți colegi de aceeași factură ca dumneavoastră să vă însoțească pe drumul demisiei”. se arată în postarea din mediul online a președintelui USR.
Știrea inițială
Florin Roman a anunțat miercuri, 15 decembrie, că demisionează din funcția de ministru al Digitalizării, după controversele privind CV-ul său – o carte scrisă de el și trecută în CV, de negăsit; lucrarea de master, plagiată; licența de la Babeș-Bolyai, care este de fapt o diplomă de absolvire. Acestea sunt cele trei nereguli descoperite până acum în CV-ul liberalului.
El a făcut anunțul pe contul său de Facebook, unde a atașat trei diplome – una de absolvire, una de licență și una de master. Totodată, Florin Roman îl amenință cu instanța pe Dacian Cioloș, liderul USR, pe care îl acuză că „a coordonat atacul” la adresa sa.
„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict. In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman în postarea din mediul online.
Florin Roman a atașat trei fotografii cu:
- o diplomă de absolvire, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
- o diplomă de licență obținută la Universitatea Athenaeum din București
- o diplomă de master, Universitatea Titu Maiorescu din București
De menționat este că în CV-ul fostului ministru scria că a luat licența la UBB Cluj, nu că are o diplomă de absolvire, așa cum de altfel arată și documentele pe care el le-a atașat postării online.
Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a declarat miercuri, 15 decembrie, pentru Libertatea că „domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”.
Context
Jurnaliștii de la Libertatea sunt cei care au scos la iveală atât cartea nescrisă, masterul plagiat, cât și, mai nou, licența de la Babeș-Bolyai.
Într-un articol publicat pe 9 decembrie, ziarul Libertatea a dezvăluit că primele 10 pagini din lucrarea de disertație – Transformarea digitală a României – a lui Florin Roman, trimise redacției chiar de către acesta, sunt plagiate în integralitate.
Conform sursei citate, cele 10 pagini identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.
Jurnaliștii au arătat cum Florin Roman a preluat identic textul, figurile, graficele și chiar erorile de redactare, cuvintele cu litere lipsă din lucrarea profesorului timișorean.
Anterior, aceeași publicație a relatat că în CV-ul lui Florin Roman se regăsește lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, dar cartea nu a putut fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Națională.
Contactat de Libertatea, noul ministru al digitalizării a susținut că nu a găsit volumul, „într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia”.
Foto: Facebook
Comentarii
[…] Roman a anunțat miercuri, 15 decembrie, că demisionează din funcția de ministru al Digitalizării, după controversele privind CV-ul său – o carte scrisă de el și trecută în CV, de […]
[…] Roman a anunțat miercuri, 15 decembrie 2021, că demisionează din funcția de ministru al Digitalizării, după controversele privind CV-ul său – o carte scrisă de el și trecută în CV, de […]
[…] Numai că Marcel Boloș i-a luat-o înainte liderului PNL și a anunțat că a acceptat să devină noul ministru al Digitalizării, Cercetării și Inovării, funcție lăsată vacantă de Florin Roman. […]
[…] Marcel Boloș este înlocuitorul lui Florin Roman, ce și-a dat demisia, în luna decembrie, în urma unui scandal de plagiat. […]
[…] miniștri PNL din Guvern au demisionat pe fondul acuzațiilor de plagiat. Primul a fost Florin Roman, în urma unei anchete Libertatea, iar al doilea, recent, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma unei anchete a […]
[…] miniștri PNL din Guvern au demisionat pe fondul acuzațiilor de plagiat. Primul a fost Florin Roman, în urma unei anchete Libertatea, iar al doilea, recent, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma unei anchete a […]