Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu susține că există diferențe în cazul raportării deceselor asociate COVID-19 la spitalele Colentina și ROL 2

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2021

Vlad Voiculescu susține numărul de decese asociate COVID-19  raportat de către unitățile sanitare este semnificativ mai mare decât cel înregistrat de Direcțiile de Sănătate Publică. Fostul ministru al sănătății a precizat că a descoperit astfel de inadvertențe în cazul spitalelor Colentina și ROL 2, însă suspicionează că problema ar putea fi mult mai amplă.

„Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Numărul de decese în platforma în care raportează doar spitalele e semnificativ mai mare decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea. Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferența e de sute de persoane, raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât și medicii de familie, prin DSP-uri. (…) Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare și cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare responsabil este spitalul, mergând pe lanț este Direcția de Sănătate Publică, după care la capătul lanțului este Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică. Cred că e valabil pentru majoritatea spitalelor. La spitalul ROL 2, acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan, există o diferență”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o emisiune la Europa FM.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW