Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mandat pe 4 ani pentru Traian Preoteasa la șefia CFR Călători

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2023

Traian Preoteasa, actualul director al CFR Călători, a fost numit pentru un mandat de 4 ani la șefia companiei, conform deciziei Consiliului de Administrație.

Continua seria concursurilor scandaloase pentru șefia companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor. Cu toate că ministrul Sorin Grindeanu promitea că acestea se vor desfășura „pe bune”, în funcțiile cheie sunt aleși tot oameni bine susținuți de interesele politice.

După ce Alexandru Simu a fost ales pentru 4 ani în funcția de director al CFR Infrastructură, în ciuda faptului că este urmărit penal de DNA, Cristian Pistol, membru PNL, în cea de director al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar Mariana Miclăuș, la conducerea Metrorex, Traian Preoteasa a fost numit la șefia CFR Călători. În funcția de firector financiar a fost aleasă Aida Hanganu.

Potrivit Club Feroviar, conform punctajului obținut în procedura de selecție, pe primul loc se clasa Iosif Szentes, însă membrii Consiliului de Administrație l-au votat pe Traian Preoteasa, susținut puternic de PNL.

Directorul CFR Călători și patronul Transferoviar, întâlnire de taină la mall

În luna iulie, Club Feroviar a publicat imagini, realizate în centrul comercial Băneasa, în care Traian Preoteasa apare alături de Călin Mitică, patronul Transferoviar, principalul concurent al operatului feroviar de stat.

„Patronul TFC și al Remarul 16 Februarie a luat-o la sănătoasa pe scări în sus, căci se aflau la parter. În ceea ce-l privește pe șeful CFR Călători, acesta avea trei opțiuni la îndemână: scara pe care tocmai o zbughise interlocutorul său (nu era o opțiune, pentru că voia să se delimiteze de el), intrarea la cinematograf (nici asta nu era de luat în calcul, deoarece nu avea bilet la film), și ieșirea de urgență. A ales această ultimă variantă, iar în momentul în care a deschis ușa au pornit alarmele în tot mall-ul”, relata Club Feroviar.

Șase automotoare CFR Călători, sechestrate de firma lui Mitică

Pe lângă operatorul Transferoviar, Călin Mitică deține și Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca. Cu această firmă CFR Călători se află în conflict de circa 5 ani, în condițiile în care reparatorul de material rulant a sechestrat șase rame Siemens Desiro care aparțin operatorului feroviar de stat.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii