Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Spitalul Județean de Urgență Deva intră în carantină / Managerul unității medicale a fost suspendat din funcție

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , , , ,

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva intră în carantină pentru 14 zile, începând de duminică seară, după ce patru medici ai unității medicale au fost diagnosticați cu coronavirus. 

„DSP Hunedoara a transmis Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva o adresă prin care se comunică luarea unor măsuri începând de duminică seara. Astfel, medicii depistaţi pozitiv COVID-19 vor fi internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, iar restul personalului medical va îngriji pacienţii internaţi, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese. În această perioadă se intensifică procedurile de curăţenie, dezinfecţie, se instalează echipament de protecţie iar spitalul nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile. De asemenea, nici pacienţii nu vor fi externaţi în acest interval, pentru a evita răspândirea coronavirusului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, potrivit Mediafax.

Managerul SJU Deva, suspendat

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, a anunțat că managerului SJU Deva a fost suspendat. Motivul ar fi constat în faptul că managerul spitalului nu i-ar fi răspuns prefectului la telefon.

După ce inițial a declarat, la Digi24, că nu este cunoscut exact numărul de cadre medicale infectate cu coronavirus, Daniela Roșca a spus că cinci medici au contactat virusul.  Întrebat câte probe au fost recoltate de la cadrele medicale, managerul SJU Deva nu a știut să răspundă.

Potrivit acesteia, în Spitalul de Urgență Deva sunt în acest moment 104 angajați și 69 de pacienți. De asemenea, spitalul ar fi fost amendat cu 10.000 de lei din cauza faptului că medicii și asistentele  nu purtau echipamente de protecție.

 

 

 

 

 

Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean Deva a fost închisă săptămâna trecută pentru dezinfecţie, după ce un pacient a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar 14 cadre medicale au intrat în izolare la domiciliu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este al treilea spital din țară intrat în carantină, după Spitalul Dimitrie Gerota din București și Spitalul Județean Suceava.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *