Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu va candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova , at 31 mai 2023 Etichete: , , , ,

Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Bloomberg, conform Radio Chișinău. De asemenea, oficialul de la Chișinău  și-a exprimat convingerea că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030.

Președinta Republicii Moldova vorbește des, în mod public, t despre pericolul care poate surveni din partea Federației Ruse. „Am simțit încercările Rusiei de a ne destabiliza țara și de a ne submina eforturile în constituirea instituțiilor puternice, proceselor democratice și integrarea în UE, care sunt atât de importante pentru noi”, s-a exprimat Maia Sandu, pentru sursa citată.

Maia Sandu a fost învestită în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova în 24 decembrie 2020, după ce a câștigat alegerile prezidențiale în 15 noiembrie 2020, când s-a confruntat în turul al doilea cu pro-rusul Igor Dodon. Următoarele alegeri prezidențiale în Republica Moldova ar urma să aibă loc în anul 2024, la fel ca și cele din România.

Discursul președintei Maia Sandu este unul pro european. De altfel, ea și-a exprimat dorința ca statul pe care îl reprezintă să fie primit cât mai repede în Uniunea Europeană. Pentru acest lucru, însă, este nevoie să implementeze măsurile UE cu privire la combaterea corupției și depolitizarea instituțiilor publice.

Sursă foto: presidency.ro 

CITEȘTE ȘI:  Ilan Șor și Marina Tauber, pe lista sancțiunilor impuse de UE, la inițiativa României

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW