Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Ilan Șor și Marina Tauber, pe lista sancțiunilor impuse de UE, la inițiativa României

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova , at 31 mai 2023 Etichete: , , , ,

Miniştrii de externe din statele membre UE au adoptat marţi, 30 mai, decizia de sancționare a cinci persoane acuzate că vor să destabilizeze situația din Republica Moldova prin diverse acțiuni care pun în pericol securitatea națională, a informat Ministerul Afacerilor Externe. 

Acestea sunt: Ilan Șor, președintele partidului ȘOR, condamnat la 15 ani de închisoare, „refugiat” în Israel, Vladimir Plahotniuc, acuzat de fraude la bugetul de stat,  Marina Tauber, deputat ȘOR, sub control judiciar pentru fraude la bugetul de stat, Gheorghe Cavcaliuc, președintele „Acasă Construim Europa”, cel care a  organizat şi a participat la protestele violente din 20 octombrie 2022 din Republica Moldova, Igor Iurievici Ceaika, afacerit rus, considerat sponsor al acțiunilor inițiate de serviciile de informații rusești.

Ce prevăd sancțiunile luate împotriva persoanelor acuzate că destabilizează R. Moldova

Deciziile de sancționare a persoanelor mai sus numite prevăd  interdicția de călătorie, înghețarea fondurilor și a resurselor economice, și interdicția de a pune fonduri și resurse economice la dispoziția persoanelor fizice și juridice, entităților sau organismelor responsabile de acțiuni sau politici care subminează sau amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova, transmite Ministerul Afacerilor Externe. Aceste măsuri de sancționare au fost aplicate la inițiativa ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu.

Recent, Republica Moldova a anunțat înființarea unei noi instituții care să gestioneze amenințările la adresa securității naționale, în contextul războiului Rusia-Ucraina. Detalii puteți citi aici.

Sursă foto: Facebook 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW