Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Maia Sandu, după rezultatul Republicii Moldova la Eurovision: Publicul a rezonat cu „Trenulețul”

By Diochetanu Andreea , in Republica Moldova Stirile zilei , at 15 mai 2022

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a felicitat duminică, 15 mai, formația Zdob și Zdub și Frații Advahov pentru prestația de la concursul muzical Eurovision. Republica Moldova, reprezentată de Zdob și Zdub și Frații Advahov, care au cântat melodia „Trenulețul”, cu mesaj unionist, s-a clasat pe locul 7, însă în topul făcut de public, a fost pe locul 2.

„Felicitări, Moldova, pentru prestația de la „Eurovision”! Felicitări, Ucraina, pentru victorie! Mulțumesc formației „Zdob și Zdub” și Fraților Advahov pentru că, prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală.

Iar votul publicului, care a rezonat cu „Trenulețul” nostru și ne-a dat un număr impresionant de puncte, a demonstrat încă o dată că suntem o țară europeană și avem o cultură europeană. Ați spart hotarele și tiparele și ați dus, a câta oară, faima Republicii Moldova în lume. Vă mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim mândri și apreciați de o lume întreagă”, a transmis Maia Sandu, pe contul său de Facebook.

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania” care a primit din partea publicului 439 de puncte, un total de 631 de puncte. Podiumul a fost completat de Regatul Unit, respectiv Spania.

Republica Moldova, reprezentată de Zdob și Zdub și Frații Advahov, care au cântat melodia „Trenulețul”, cu mesaj unionist, s-a clasat pe locul 7, însă în topul făcut de public, a fost pe locul 2, în spatele Ucrainei.

„Merge trenul, parcă zboară
Dintr-o țară-n altă țară
Merge și nu poate pricepe
Care țară? Unde-ncepe?
Țară veche, țară nouă
Parcă-i una, parcă-s două
Ba aparte, ba-mpreună
Parcă-s două, parcă-i una”, a sunat refrenul melodie „Trenulețul”, cântată de Zdob și Zdub și Frații Advahov, care a ridicat sala în picioare.

Reprezentată de solistul WRS, cu piesa „Llámame” România s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW