Monday, August 8, 2022
Jurnalism corect


Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate, după exploziile din regiunea separatistă Transnistria

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 26 aprilie 2022

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat marți, 26 aprilie, Consiliul Suprem de Securitate, după exploziile care au avut loc în ultimele 2 zile în Transnistria, regiune controlată de separatiștii pro-ruși.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă”, potrivit unui comunicat transmis de Președinția Republicii Moldova.

Două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea Transnistria, au explodat în dimineața zilei de marți, la o zi după ce un alt atac a avut loc la așa-zisul Minister al Securității de la Tiraspol, relatează Deschide.md.

Prima explozie a avut loc la ora 6:40, iar cea de-a doua la 25 de minute după. Potrivit așa-ziselor autorități din regiune, nu au fost raportate victime.

Autoritățile de la Chișinău susțin că cei care au atacat cele două antene de comunicații încearcă să creeze pretexte pentru a crea tensiuni de securitate în regiune.

Cele două explozii de marți vin la o zi după ce așa-zisul Minister al Securității din Tiraspol a fost ținta unui atac cu lansator de grenade, după cum au anunțat reprezentanți ai separatiștilor din Transnistria.

Anterior, în cursul zilei de luni, viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că Federația Rusă nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova Transnistria şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei din regiune.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW