Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE MAI, precizări despre mandatul de aducere pe numele Monicăi Melencu/ IGPR: Mandatul nu poate fi pus în executare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Interne a făcut precizări după ce polițiștii și jandarmii au descins, vineri, la locuința Luizei Melencu, pentru a pune un mandat de aducere în aplicare, emis pe numele mamei adolescentei.

UPDATE  În urma concluziilor medicale, mandatul de aducere pe numele Monicăi Melencu, polițiștii din cadrul IPJ Dolj au întocmit un proces verbal în care s-a consemnat faptul că mandatul nu poate fi pus în executare.

„Referitor la punerea in aplicare a mandatului de aducere pe numele doamnei Melencu va comunicam ca, in urma concluziilor medicale preliminare, politistii din cadrul Ipj Dolj au intocmit un proces verbal in care s-a consemnat faptul ca mandatul nu poate fi pus in executare cf art 266 al 3 CPP”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

Mandatul a fost emis de Tribunalul București, Secția I Penală, pe numele Monicăi Melencu, la solicitarea DIICOT.

În mandat, magistrații au dispus Poliției și Jandarmeriei să aducă la sediu „o persoană, inclusiv prin pătrunderea în domiciliul acesteia, pentru a fi ascultată într-o cauză penală și pentru prelevarea de probe biologice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

”Având în vedere evoluția situației, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Inspectorului General al Poliției Române să ia toate măsurile pentru a pune în aplicare dispoziția instanței, respectând legea, dar fără a leza drepturile persoanei pe numele căreia a fost emis mandatul de aducere.

De asemenea, conducerea MAI a dispus Inspectorului General al Poliției Române ca datele privind evoluția situației de fapt să fie comunicate public, în dinamică”, se mai arată în comunicatul MAI.

Mama Luizei Melencu a fost amendată, joi, de către procurorii DIICOT cu 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la București. Femeia a fost citată întrucât a refuzat recoltarea de noi probe biologice.

„Nu merg la DIICOT. Nu vreau. Părerea mea este că se mușamalizează cazul. Eu cred că oasele găsite în pădure sunt din cimitir și au fost puse intenționat acolo”, a declarat Monica Melencu pentru mainnews.ro.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *