Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Adrian Ionel, acuzat de luare de mită, va fi demis dacă CA al Unifarm nu îl va înlocui din funcție/ Decizia ministrului Sănătății

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că va cere demiterea lui Adrian Ionel, directorul Unifarm pus sub acuzare de DNA, dacă Consiliul de Administrație al companiei nu va veni cu o soluâie de înlocuire a acestuia din funcție.

„Am solicitat Consiliului de Administrație al UNIFARM să se întrunească de urgență și să se ia o decizie în ce privește calitatea de director general a lui Adrian Ionel. Aștept această reacție a Consiliului de Administrație și voi semna și ordinele.

Noi am avut în ultima lună Corp de control la Unifarm, la fel cum a fost şi de la Ministerul de Finanţe în urma unor sesizări, dar organul care conduce este Consiliul de Administraţie. Noi am făcut solicitarea de întrunire a acestui CA. În măsura în care nu se ia o decizie, voi solicita demiterea atât din funcţia de director general, cât şi din Consiliul de Administraţie a domnului Adrian Ionel”, a explicat ministrul.

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru fapte de corupție săvârșite în timp ce autoritățile gestionau criza provocată de epidemia de coronavirus.

Adrian Ionel este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. 

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/adrian-ionel-acuzat-de-luare-de-mita-va-fi-demis-daca-ca-al-unifarm-nu-il-va-inlocui-din-functie-decizia-ministrului-sanatatii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *