Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Atac armat la Rotterdam: Cel puțin doi oameni au fost uciși

By news.ro , in Stirile zilei , at 28 septembrie 2023

UPDATE: Două persoane au fost ucise – o femeie în vârstă de 39 ani şi un profesor universitar în vârstă de 42 ani – , iar o adolescentă se afla în stare gravă joi, după ce un student, în vârstă de 32 ani, a deschis focul într-o casă, iar apoi într-un spital, la Rotterdam (sud-vest), anunţă într-o conferinţă de presă poliţia olandeză, relatează AFP şi BBC News.

Știrea inițială: 

Mai multe persoane au fost ucise joi, la Rotterdam, în sudul Olandei, unde un bărbat în vârstă de 32 ani a fost arestat după ce a deschis focul într-un apartament, iar apoi a pătruns într-un centru medical vecin, relatează AFP.

Mai multe publicaţii olandeze scriu că suspectul purta o ţinută de luptă şi că ar fi fugit cu un scuter. El a fost, însă arestat de către poliţie, şi încătuşat pe heliportul spitalului.

O persoană a fost rănită într-un apartament pe Heiman Dullaertplein, la aproximativ 1,5 kilometri distanţă de centrul medical, în cartierul Lloydkwartier al oraşului portuar.

„Am fugit de acolo la Spitalul Pediatric Sophia, unde mă aflu acum în siguranţă. Nu avem voie să părăsim clădirea şi trebuie să aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, declară acest martor.

Mobilul atacului era necunoscut imediat.

„Două incidente armate au avut loc la 28 septembrie într-o casă, pe Heiman Dullaertplein, şi într-o clasă la EMC, pe Rochussenlaan, la Rotterdam”, a anunţat poliţia pe Twitter.

„Mă gândesc la victime, trecători, familie, prieteni, îngrijitori şi ofiţerii de poliţie”, a declarat, la Bruxelles, ziarului olandez AD, ministrul în exerciţiu al justiţiei, Dilan Yeşilgöz.

Comentarii