Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


MAI intervine în cazul ursului lăsat să agonizeze după ce a fost lovit de o mașină. Marcel Vela a demarat procedura de demiterea prefectului Harghita

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 noiembrie 2019 Etichete: , ,

MAI intervine în cazul ursului lăsat să agonizeze după ce a fost lovit, sâmbătă, de o mașină în apropierea localității Praid, județul Harghita. Ion Marcel Vela a demarat procedura de demiterea prefectului Andrei Jean-Adrian.

Marcel Vela a demarat procedura de demitere a prefectului județului Harghita pentru modul în care autoritățile au gestionat situația.

„Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului județului Harghita

Având în vedere modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului lovit seara trecută de o mașină, între localitățile Praid și Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela.

Astfel, a fost începută procedura de demitere din funcție a prefectului județului Harghita pentru că, în calitatea sa de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient și operativ această problemă, deși a fost înștiințat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment și suferințele animalului rănit.

De asemenea, vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt și alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile și responsabilitățile clare de intervenție, conform prevederilor legale”, a transmis MAI, printr-un comunicat.

Un urs a fost lovit, sâmbătă seara, la marginea localității Praid din județul Harghita, de o mașină  în care se aflau trei persoane. Animalul a stat toată noaptea pe marginea drumului, agonizând. Duminică, în jurul prânzului, autoritățile au luat decizia de a-l împușca. Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW