Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Un urs lovit de o mașină agonizează de sâmbătă, pe marginea drumului. Ministrul Mediului: Suntem într-o situație regretabilă și tristă/Update: Ursul a fost împușcat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Un urs a fost lovit, sâmbătă seara, la marginea localității Praid din județul Harghita, de o mașină  în care se aflau trei persoane. Animalul a stat toată noaptea pe marginea drumului, fiind păzit de jandarmi. 

Update

Ursul a fost eutanasiat prin împușcare.

Știrea inițială

Persoanele aflate în mașină nu au fost rănite, însă una dintre ele, un copil, a suferit un atac de panică, conform ISU Harghita.

În schimb, ursul a fost grav rănit, având 3 dintre membre facturate. Animalul este păzit în timp ce agonizează, de ieri, de către jandarmi.

Ministerul Mediului a dat ordin de recoltare, chiar dacă ministrul Costel Aleze spune că atribuția de intervenție trebuia să aparțină jandarmilor și veterinarilor din zonă.

„Din păcate suntem într-o situație regretabilă și trebuie să recunoaștem, cu adevărat tristă. Această situație se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi și ucideri accidentale, iar aici legislația este foarte clară. Atribuția de intervenție trebuia să fie a Jandarmeriei și a medicilor veterinari arondați DSV. Pe această situație, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Și cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să lași un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii”, a declarat Costel Alexe, la Digi24.

Costel Alexe a mai adăugat că un alt medic veterinar se va duce la fața locului, asta după ce primul medic venit la locul intervenției nu avea tranchilizant la el.

„Medicul care era arondat acelei zone nu avea tranchilizant și să căutăm pe cineva astfel încât sp putem rezolva punctual această problemă și să nu mai stea acel animal în agonie. Trebuie să ajungă medicul veterinar acolo, va fi tranchilizat. Înțeleg că are probleme la trei dintre membre. Eu nu pot să mă pronunț (dacă va fi ucis sau nu – n.r.), este atributul medicului veterinar”, a adăucat Costel Alexe.

sursa foto: HotNews

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW