Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Mai este posibilă majorarea pensiilor din luna septembrie? Răspunsul dat de Klaus Iohannis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat, marți, în timpul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, dacă în condițiile actualei crize provocate de coronavirus mai este posibilă majorarea pensiilor. Șeful statului a spus că este “o chestiune care trebuie analizată de experți și guvernanți cu mare atenție”.

E o chestiune care trebuie analizată de experți și guvernanți cu mare atenție. Probabil la jumătatea anului guvernul va trebui să ia o decizie. După jumătatea anului lucrurile trebuie foarte bine clarificate. Mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Când se va face analiza, o să îi rog pe guvernanți să ia în calcul că pensionarii sunt o categorie vulnerabilă. Guvernul o să răspundă la momentul oportun”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat fiind dacă este de acord cu majorarea pensiilor din toamnă cu 40%.

Citește și LIVE | Klaus Iohannis: După 15 mai nu vom avea o revenire bruscă la normalitate / Atac pentru Parlament și PSD – VIDEO

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni seară, într-o apariție televizată, că obiectivul Guvernului este să crească pensiile, menționând că veniturile vârstnicilor vor fi mărite în așa măsură încât banii să poată fi plătiți și anii următori.

Vezi și Orban: Obiectivul este să creștem pensiile astfel încât să le putem plăti și anii următori

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW