Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


MAE: Șapte cetățeni români au murit în accidentul aviatic din Milano

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2021 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță luni, 4 octombrie, că șapte cetățeni români – care dețin și alte cetățenii – au murit în accidentul aviatic din apropierea orașului Milano (Italia) de duminică, 3 octombrie.

„În continuarea informațiilor transmise cu privire la accidentul aviatic ce a avut loc în data de 3 octombrie 2021, la periferia orașului Milano, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii).

Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, a transmis, luni dimineață, MAE.

Context

Un avion de tip Pilatus PC-12/47E cu opt persoane la bord s-a prăbușit duminică, la ora locală 13:12, în apropierea orașului Milano. Potrivit presei din Italia, aparatul de zbor ar fi fost pilotat de afaceristul român Dan Petrescu iar alături de acesta s-ar fi aflat soția și copilul, alături de alte cinci persoane.

Avionul decolase de pe aeroportul Milano Linate în jurul orei locale 13:03 cu destinația Olbia, Sardinia. După doar nouă minute de zbor, aeronava s-a prăbușit peste o clădire industrială în care nu se afla nicio persoană și o stație de autobuz. Nu a existat niciun supraviețuitor la bordul aeronavei.

Foto: Captură YouTube/ The Guardian/ Vigili del Fuoco

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *