Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană se implică în problemele transporturilor cauzate de pandemia COVID-19

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 martie 2020 Etichete: , ,

Comisia Europeană a stabilit luni, 16 martie, un set de principii care de care statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să țină cont pentru a înlesni transportul de mărfuri în contextul pandemiei de coronavirus.

În primul rând, Comisia propune o acțiune colectivă și coordonată, subliniind faptul că transporturile de urgență ar trebui să fie prioritizate, un exemplu arătat în acest sens fiind crearea unor „benzi verzi” pentru circulație.

De asemenea, Comisia arată că măsurile de control nu ar trebui să submineze continuitatea activităților economice, în special al bunurilor esențiale, cum ar fi cazul produselor alimentare, consumabile, echipamente medicale.

În același sens Executivul de la Bruxelles mai arată că nu ar trebui împiedicată deplasarea transporturilor de mărfuri, aici fiind vorba și de camioane sau șoferii profesioniști.

Totodată, atunci când statele membre impun restricții pentru transportul de mărfuri și pasageri
din motive de sănătate publică, acestea trebuie realizate cu condiția să fie transparente, justificate de pandemia de COVID-19, proporționale cu situația din zona respectivă, relevante și specifice fiecărui tip de transport.

În final, Comisia Europeană arată că așteaptă să fie notificată în timp util de statele membre, înainte ca acestea să adopte măsuri la frontiere.

Sursa foto: Parlamentul European

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/comisia-europeana-se-implica-in-problemele-transporturilor-cauzate-de-pandemia-covid-19/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/comisia-europeana-se-implica-in-problemele-transporturilor-cauzate-de-pandemia-covid-19/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/comisia-europeana-se-implica-in-problemele-transporturilor-cauzate-de-pandemia-covid-19/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *