Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


MAE: Românul rănit în atacul terorist de la Kabul este în afara oricărui pericol. România luptă să fie implicată în lupta împotriva terorismului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2019 Etichete: , ,

Românul rănit în urma atacului terorist de la Kabul se află în afara oricărui pericol, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit instituției, a fost activată Celula de criză în cadrul MAE.

„Ca urmare a atacului terorist care a avut loc la Kabul, din dispoziția Ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de criză din cadrul MAE. Colegul nostru rănit în timpul atacului din Afganistan este acum în afara oricărui pericol. Starea sa de sănătate este stabilă și urmează să fie transferat în Europa, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. Totodată, în acest moment, sunt în curs de realizare formalitățile necesare pentru repatrierea corpului neînsuflețit al colegului decedat. Suntem alături de familia îndoliată și ne exprimăm regretul profund față de acest deznodământ tragic”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, mai multe persoane și-au pierdut viața și peste o sută au fost rănite, iar atacul terorist a fost revendicat, în mod oficiali, de către talibani.

Pierderile noastre reprezintă o parte din cele suferite de comunitatea internațională, de partenerii și de aliații României. Clădirea Ambasadei României la Kabul a fost distrusă în proporție de 80%.

Atacul terorist a avut loc într-o zonă rezidențială în care lucrau numeroși cetățeni străini și în care își desfășurau activitatea mai multe organizații internaționale, inclusiv misiunea diplomatică a României.

Personalul misiunii diplomatice care se află în Afganistan este determinat să rămână pe plan local și să își continue activitatea. Acest subiect se află încă în discuție la nivelul autorităților române. ”, se mai arată în comunicatul transmis de MAE.

România continuă să fie implicată în lupta împotriva terorismului

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că România continuă să fie implicată în lupta împotriva terorismului.

„România continuă să fie implicată, alături de aliații săi, în lupta împotriva terorismului. Implicarea României are la bază atât angajamentele țării noastre, parteneriatele noastre strategice și calitatea de stat membru NATO, cât și convingerea fermă că terorismul este un flagel destructiv, ce amenință întreaga omenire, în fața căruia nu putem rămâne indiferenți. Nu ne vom lăsa descurajați”, se mai arată în sursa citată.

Atentatul din Kabul

În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini.

În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul
a fost grav rănit.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW