Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MAE nu va lansa proceduri pentru noi contribuții voluntare către UNRWA

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2024

MAE anunță luni, că a luat notă de acuzațiile privind presupusa implicare a unor membri ai personalului Agenției Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina în Orientul Apropiat – UNRWA – în atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului, de la 7 octombrie 2023. În urma acestui eveniment mai multe state au suspendat finanțarea lor. Până la finalizarea investigației declanșate de ONU în acest caz, nu vor fi demarate proceduri pentru noi contribuții voluntare către agenție.

Potrivit MAE, până la finalizarea investigației, MAE nu va lansa proceduri pentru noi contribuții voluntare către UNRWA.

„Salutăm reacția rapidă a conducerii UNRWA de a rezilia cu efect imediat contractele persoanelor vizate și ne exprimăm toată încrederea că investigațiile demarate de ONU, aflate inclusiv în atenția Secretarului General al organizației, vor clarifica situaţia în cel mai scurt timp”, declară MAE.

România își va menține angajamentul față de nevoile civiilor palestinieni, prioritizând coordonarea cu partenerii săi, inclusiv la nivel european.

MAE reaminteşte că România a condamnat ferm, încă din primele momente, atacurile Hamas de la 7 octombrie 2023 împotriva Israelului, considerând inacceptabile actele teroriste, exprimând regretul pentru victimele înregistrate, condamnând luarea de ostatici şi făcând apel pentru eliberarea acestora.

„Toate aceste elemente sunt în deplină concordanță cu poziția consacrată, principială a României față de situația din Orientul Mijlociu și Procesul de Pace din regiune, cu accent pe soluția celor două state”, subliniază MAE.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii