Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MAE: Liliana Popescu-Bîrlan, noul director al Institutului Diplomatic Român

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 iulie 2022

Liliana Popescu-Bîrlan va fi numită în funcția de director general al Institutului Diplomatic Român (IDR), începând cu 1 august, potrivit unui anunț al Ministerului Afacerilor Externe.

Liliana Popescu-Bîrlan, profesor universitar în cadrul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA București, îi va lua locul interimarului Nicolae Manea, care a ocupat funcția după numirea lui Iulian Fota ca de secretar de stat la MAE.

Noul director general al IDR a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității București, iar în anul 1996 a obținut titlul de doctor la Universitatea din Manchester.

Între 1998 și 1999, a ocupat funcțiile de consilier al ministrului afacerilor externe și director al Direcției de Planificare Politică.

În perioada următoare, obiectivele principale ale noului Director general al IDR vor viza îmbunătățirea programelor de formare și educare continuă în domeniul politicii externe și al relațiilor internaționale, aprofundarea dimensiunii de cercetare și expertiză pe zone geografice și pe problematici funcționale, precum și consolidarea integrării IDR în cadrul rețelei internaționale de institute diplomatice”, se arată în comunicatul MAE.

Ultimul curs organizat de IDR, Arhitectura protocolului, eticheta și arta comunicării în diplomație, ce se adresează angajaților din Parlamentul României, Guvernului României și altor instituții centrale și locale, dar și reprezentanților societății civile interesați de zona de diplomație, costă 1.500 de lei.

„În situația în care numărul de candidați va depăși numărul de locuri disponibile, IDR va organiza selecția în funcție de CV și având drept criteriu principal pe cel al utilității participării la acest curs”, arată IDR.

Printre politicienii care au urmat cursurile IDR se numără Laura Vicol, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Alfred Simonis, liderul de grup al social-democraților din Camera Deputaților sau Lucian Bode, ministrul de Interne, potrivit defapt.ro.

Jurnaliștii precizau, în februarie, că Nicolae Manea, directorul interimar, a fost electrician până în anul 2001, iar în anul 2004 a intrat în Institutul Diplomatic Român, fiind promovat în anul 2020 pe o funcție de conducere.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/mae-liliana-popescu-birlan-noul-director-al-institutului-diplomatic-roman/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *