Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MAE: Doi cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost răniţi în evenimentele recente din Congo

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 februarie 2024 Etichete: , , ,

Conform comunicatului emis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în baza informațiilor furnizate de Celula de Criză Interinstituțională, doi cetățeni români au decedat și alți patru au fost răniți ca urmare a evenimentelor recente din Congo. MAE recomandă să se evite călătoriile care nu sunt esențiale în această țară.

”Cu privire la evenimentele recente din Republica Democratică Congo (R.D. Congo), MAE informează că monitorizează cu atenţie situaţia, iar la nivelul Celulei de Criză Interinstituţională (CCI) au fost efectuate demersuri pentru verificarea informaţiilor din teren pe canale specifice”, a transmis, joi, MAE.

Ministerul precizează că Celula de Criză Interinstituțională (CCI) este operațională non-stop, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, începând cu momentul activării, inclusiv pentru găsirea de soluții de sprijin pentru cetățenii români care se află în eventuale situații critice.

”Potrivit informaţiilor disponibile la nivelul CCI, la acest moment rezultă decesul a doi (2) cetăţeni români şi rănirea a altor patru (4) cetăţeni români în evenimentele recente din R.D. Congo. Reiterăm faptul că MAE recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în Republica Democrată Congo având în vedere că situaţia de securitate din această ţară este extrem de volatilă. Alerta de călătorie pentru R.D. Congo este disponibilă la https://www.mae.ro/travel-alerts/2902”, a arătat MAE.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii