Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


MAE condamnă cu fermitate tirurile de rachete lansate din Fâșia Gaza, care vizează zone civile locuite din Israel: Realizarea unei păci durabile în regiune, obiectiv esențial

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 mai 2021

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâșia Gaza, ce vizează zone civile locuite din Israel, potrivit unui comunicat de presă. La nivelul MAE a fost constituit un Task Force pentru monitorizarea permanentă și evaluarea situației din zona de conflict.

MAE regretă profund toate pierderile de vieți înregistrate în ultimele zile în rândul populației civile, acestea trebuind evitate cu orice preț. Aceste evoluții au potențialul de a deteriora grav situația de securitate din regiune, fiind necesară evitarea unei escaladări suplimentare a tensiunilor”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

La nivelul MAE a fost constituit un Task Force ce s-a întrunit de urgență pentru monitorizarea permanentă și evaluarea situației, dar și pentru identificarea direcțiilor de acțiune menite să sprijine cetățenii români și membrii de familie ai acestora care se află în zona afectată de conflict.

Realizarea unei păci durabile în regiune rămâne un obiectiv esențial. În acest sens, România amintește atașamentul față de valorile dreptului internațional și reiterează susținerea pentru implementarea soluției celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate ca singura opțiune viabilă de natură să răspundă aspirațiilor legitime ale părților”, a precizat sursa citată.

Ministerul de Externe recomandă cetățenilor români din regiune să evite zonele declarate în stare de urgență.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: VIDEO Conflictul dintre Israel și palestinieni se intensifică: Ploaie de rachete în apropiere de Tel Aviv/ Benjamin Netanyahu: Continuăm să atacăm cu toată puterea noastră

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW