Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Conflictul dintre Israel și palestinieni se intensifică: Ploaie de rachete în apropiere de Tel Aviv/ Benjamin Netanyahu: Continuăm să atacăm cu toată puterea noastră

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 mai 2021

Conflictul dintre Israel și militanții palestinieni din Fâșia Gaza a escaladat marți seară, după ce susținătorii Hamas au lansat sute de rachete înspre Tel Aviv, potrivit Times of Israel.

UPDATE 23.55 Premierul israelian Bejamin Netanyahu a transmis, într-un mesaj pe Facebook, că a avut o ședință cu șefii structurilor de securitate, menționând Hamas și Jihaul islamic „vor plăti un preț foarte greu pentru agresiunea lor”

„Am eliminat zeci de teroriști, inclusiv comandanți superiori, am bombardat cartierul general al Hamas, am prăbuşit clădiri și turnuri pe care le folosesc organizațiile teroriste. Continuăm să atacăm cu toată puterea noastră. Cetățeni ai Israelului, suntem uniți împotriva unui dușman josnic. (..) Vă rog pe toți, fără excepție, să urmați cu strictețe instrucțiunile  – să stați în zonele protejate – acest lucru este în mod clar salvator de vieți. Vă mai spun un lucru în această seară, această campanie este de lungă durată. Cu hotărâre, unitate și putere, vom reda încrederea cetățenilor din Israel

Ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz, a declarat că organizațiile teroriste „vor continua să fie lovite din cauza deciziei lor nesăbuite de a trage în Israel”.

Armata Israelului îi protejează la fel și pe cetățenii evrei, dar și pe cetățenii arabi”, a adăugat Gantz.

În schimb, șeful Hamas, Ismail Haniyeh, susține că, prin atacul de marți seară, gruparea „a întors balanța puterii”.

Am obținut o victorie în bătălia pentru Ierusalim, apărarea Ierusalimului(…)Ierusalimul este axa conflictului”, a spus șeful Hamas.

Zeci de oameni au fost răniți, luni, după ce militanții palestinieni din Fâșia Gaza au lansat zeci de rachete în sudul Israelului. Anterior, Armata israeliană a atacat mai multe poziții ale Hamas, printre care o clădire în care se aflau reprezentanți ai grupării.

Every red dot marks sirens in Israel over the last 30 minutes: Israel is under attack.

Publicată de Israel Defense Forces pe Marţi, 11 mai 2021

Sursă foto: Captură video

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW