Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


MAE: Ambasada României la Kazahstan nu a primit solicitări de asistenţă consulară

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 7 ianuarie 2022

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis vineri, 7 ianuarie, că Ambasada României la Kazahstan nu a primit solicitări de asistenţă consulară, în contextul revoltei din țara din Asia Centrală.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la prezența în Kazahstan a unor angajați români ai unei companii farmaceutice din România, MAE informează că, în urma demersurilor realizate pe lângă reprezentanții companiei în cauză, a reieșit că niciunul dintre angajații acesteia prezenți în Kazahstan nu este cetățean român.

Totodată, până la acest moment, Ambasada României la Nur-Sultan nu a primit nicio solicitare de asistență consulară/evacuare, ci doar patru solicitări de informații privind situația de securitate și programul zborurilor companiilor aeriene”, a transmis MAE vineri, 7 ianuarie.

Ministerul amintește că Ambasada României la Nur-Sultan este pregătită să acorde asistență consulară și reiterează recomandarea ca cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență să contacteze Ambasada României în Republica Kazahstan la numărul de telefon de urgență: +77771926464.

Context

În ultimele zile, în Kazahstan au avut loc proteste violente generate de creșterea prețului la combustibil și care au dus la moartea a zeci de civili și polițiști.

Ministerul de Externe a transmis anterior că este în contact cu cei aproximativ 100 de cetățeni români aflați în țară și face apel la calm.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW