Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


MAE a deschis o anchetă, după ce un român a fost împușcat de un preot pe Muntele Athos

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 august 2023 Etichete: , , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a demarat o anchetă, după ce un  român a fost împușcat pe Muntele Athos de un preot, cu o armă de vânătoare. Din primele informații, preotul ar fi dorit să împuște o pisică, nicidecum o persoană.

Potrivit oficialilor MAE, românul a fost operat și se află în afara oricărui pericol. Consulatul României la Salonic a pus la dispoziția familiei bărbatului datele de contact ale unui un avocat care vorbește limba română.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale, cu unitatea medicală și cu familia persoanei în cauză și acordă asistență consulară în vederea repatrierii, a transmis MAE.

Potrivit Realitatea TV,  familia victimei spune că preotul i-a promis românului că va suporta cheltuielile de operație, dacă va declara că a fost o vânătoare de mistreți, iar glonțul a ricoșat după ce preotul s-a împiedicat. Inițial, românul împușcat a declarat autorităților că a fost un incident, însă, a fost abandonat de călugăr, în spital.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW