Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Autostrada A7 Buzău – Focșani: Firma românească UMB, desemnată câștigătoare pe două dintre loturi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 august 2022

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat joi, 4 august, firma românească UMB Tehnostrade câștigătoarea licitației pentru execuția lucrărilor la lotul 1 Buzău – Vadu Pașii (4,6 km) și lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani (10,94 km) din „Autostrada Moldovei”. 

Valoarea ofertelor este de 689 milioane lei fără TVA pentru lotul 1, respectiv 763 milioane lei fără TVA pentru lotul 4. Garanția lucrărilor este de 10 ani.

Dacă nu vor fi depuse contestații în următoarele 10 zile, CNAIR va putea semna contractul. Termenul de execuție a lucrărilor este de 20 luni, de la data emiterii ordinului de începere.

Autostrada Moldovei

Autostrada Moldovei va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026.

Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, acestea fiind în faza de proiectare.

Stadiul A7 Ploiești – Pașcani

Ploiești – Buzău: Este împărțit în trei loturi. Pentru lotul 2 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar pe lotul 1 a fost semnat contractul cu italienii de la Impresa Pizzarotti. Desemnarea câștigătorului pe lotul 3 a fost atacată în instanță iar CNAIR trebuie să reevalueze ofertele.

Buzău – Focșani: A fost desemnat câștigătorul pe loturile 1 și 4. Pentru loturile 2 și 3 compania de drumuri nu a finalizat evaluarea ofertelor.

Focșani – Bacău: Au fost lansate licitațiile pentru execuția lucrărilor, termenul de depunere a ofertelor fiind 22 septembrie 2022.

Bacău – Pașcani: Au fost lansate licitațiile pentru execuția lucrărilor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW