Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, vizită de lucru la Bruxelles. Ce program are premierul

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 5 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ludovic Orban va fi plecat, între 7 și 9 ianuarie, într-o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu mai mulți lideri europeni. Premierul României va avea întrevederi și cu oficiali NATO.

Din delegația care îl va însoți pe Orban la Bruxelles fac parte Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, Cosmin Onisii, Cristina Buzașu și Andi Manciu, consilieri de stat ai prim-ministrului.

Marți, în prima zi a vizitei, Orban se va întâlni cu Charles Michel, președintele Consiliului European.

În aceași zi, premierul se va mai întâlni și cu cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane.

Orban va merge și la Parlamentul European, acolo unde va avea o întâlnire cu David Sassoli, președintele Parlamentului European, urmată de o conferință comună de presă, conform unui anunț al Guvernului.

Orban va participa la reuniunea grupului PPE din Parlamentul European și va semna în cartea de onoare a PE.

Pe 8 ianuarie, șeful Guvernului PNL se va întâlni cu Manfred Weber, președintele grupului PPE, dar și cu lideri ai altor grupurilor parlamentare.

Premierul Ludovic Orban va avea, la sediul Comisiei Europene, întrevederi bilaterale cu Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene, precum și cu Adina Vălean, comisar european pentru transport.

În timpul vizitei de la Bruxelles, Ludovic Orban se va întâlni și cu europarlamentarii români, la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE.

Pe 9 ianuarie, Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Cei doi oficiali vor susține declarații comune de presă.

Prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere și cu Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, și Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al Partidului Popular European, la sediul PPE.

Joi, 9 Ianuarie, premierul se va mai întâlni cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Cei doi vor susține și o conferință comună de presă.

Orban se va mai întâlni la un dejun informal cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Programul la Bruxelles se va încheia cu vizita delegaței române la NATO.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *