Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban și-a înregistrat partidul la tribunal: Este un proiect pentru România celor care merită

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 decembrie 2021

Fostul lider liberal Ludovic Orban a depus luni, 20 decembrie, la Tribunalul Bucureşti, solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei, pe care l-a înființat alături de parlamentarii care au demisionat din PNL odată cu el. În total, sunt 17 fondatori, toți demisionari din Partidul Național Liberal, condus de Florin Cîțu.

„Astăzi am luat decizia de a depune actele pentru a începe construcția forței politice de dreapta de care are nevoie România. Odată cu trădarea alegătorilor de dreapta, realizată de Iohannis și de conducerea ineptă impusă cu forța în fruntea PNL, oamenii de dreapta din România au rămas fără reprezentare politică.

Ne propunem prin demersul pe care îl începem astăzi să coagulăm toate forțele din societatea românească care-și doresc o guvernare de dreapta și care-și doresc valori, principii, soluții, care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta, validate de democrațiile europene – liberalism, conservatorism, creștin-democrație.

Este vremea să punem punct iluziilor, miturilor și modului în care s-a făcut politică în România. O competiție de minciuni din 4 în 4 ani, care au fost urmate de dezamăgiri și deziluzii profunde care au făcut pe mulți români să-și piardă încrederea în instituții, în democrație și în cei care trebuie să-i reprezinte.

Forța dreptei pornește un proiect pentru România celor care merită, pentru România dinamică, pentru România celor care vor să reușească în viață prin forțe proprii, muncă, inițiativă, creativitate, asumarea răspunderii, prin construcție”, a declarat Ludovic Orban, după înregistrarea partidului Forța Dreptei.

Context

Orban a anunțat marți, 14 decembrie, înființarea partidului politic „Forța Dreptei”.

„Am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului, de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta. Am luat această decizie pentru că noi considerăm că este o obligație morală de a reprezenta cetățenii români care și-au pus speranțele în noi la alegerile parlamentare, după ce conducerea PNL a ales să nu-i mai reprezinte. Numele formațiunii politice este Forța Dreptei. Au fost în stare să votez un guvern cu domnul Grindeanu, cu doamna Firea. Au scos de la naftalină tot felul de personaje disprețuite de cetățenii români. Am fost printre singurii”, a declarat atunci fostul lider al liberalilor.

După înfrângerea suferită în lupta pentru șefia partidului la Congresul din luna septembrie și ca urmare a deciziei de formare a unei alianțe cu PSD, Ludovic Orban a demisionat din Partidul Național Liberal, fiind urmat de alți 16 parlamentari, dar și simpli membri de partid. Cel mai probabil, în partidul său nu vor intra deocamdată primari sau președinți de consilii județene liberali pentru că aceștia și-ar pierde mandatul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com