Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Președintele Klaus Iohannis poate să rezolve astăzi criza politică

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 septembrie 2021

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a declarat miercuri, 15 septembrie, că președintele Klaus Iohannis poate rezolva criza politică generată de revocarea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, printr-o discuție de 15 minute, dacă și-ar respecta atribuțiile constituționale. 

Preşedintele poate să rezolve criza astăzi. Are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei şi este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea crizei(…)Preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei (n.r. tabăra lui Florin Cîțu din PNL) de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving că sunt constituţionale şi este interesul fundamental al României”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament, citat de Agerpres.

Președintele PNL arată că atribuțiile constituționale ale președintelui îl obligă să intervină în criza politică din țară, precizând că, în acest moment, coaliția de la guvernare se află într-o „pauză de luptă”.

Fiecare zi care trece în care România este afectată de această criză politică produce efecte extrem de negative asupra României. În planul imaginii externe, imaginea României este şifonată, toată lumea se întreabă ce e cu criza asta politică, investitorii se gândesc de şapte ori dacă să mai investească în România, ca să nu zic că e şi posibil să şi fugă unii, să şi plece unii dintre investitori”, a adăugat președintele liberalilor.

Orban susține că, pentru a reface coaliția de la guvernare, PNL va trebui să accepte condițiile impuse de USR PLUS, anume să îl retragă pe Florin Cîțu din funcția de prim-ministru.

Nu există, din punctul nostru de vedere, decât trei soluţii pentru România: refacem coaliţia, acceptăm un blat cu PSD, cum se pare că se cam întâmplă din partea unora dintre colegii mei, (…) sau opoziţie. Din punctul meu de vedere, cel mai bine este refacerea coaliţiei şi investirea unui Guvern cu deplină capacitate de exerciţiu, pentru că ne confruntăm cu provocări extrem de grave cărora nu le poate face faţă un Guvern care sare într-un picior”, a precizat șeful Camerei Deputaților.

CITEȘTE ȘI: Scandalul moțiunii de cenzură s-a mutat la CCR: Anca Dragu și Ludovic Orban, front comun împotriva lui Florin Cîțu

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *