Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2021

Ludovic Orban a ridicat miza alegerilor interne din Partidul Național Liberal (PNL), după ce a declarat luni seară, 20 septembrie, că cel care va fi ales președinte al PNL va putea avea pretenții la funcția de prim-ministru. 

Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL(…)În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier pentru că – dacă vrem să refacem coaliţia (…) – USR PLUS are o condiţie foarte clară pe care a pus-o”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Realitatea PLUS, citat de News.ro.

Actualul președinte al PNL susține că i-a îndemnat pe liberalii indeciși să-i întrebe pe oamenii simpli pe cine vor să aleagă președinte la Congres.

E clar că răspunsul zdrobitor va fi în favoarea mea. De altfel, am şi studiat sondajele de opinie. 54 la sută din tot publicul spune Ludovic Orban, doar 19 la sută spune Florin Cîţu, ăsta era sondajul de acum o săptămână”, a precizat Orban.

Orban a precizat că, după data de 25 septembrie, dacă va fi reconfirmat în funcție, va purta discuții cu toate taberele din PNL.

Chiar dacă s-au făcut excese, eu iert. Pe de altă parte, voi fi atent la oamenii care au afectat imaginea partidului. Dar sunt şi oameni serioşi în echipa lui Cîţu şi se poate colabora cu ei”, a adăugat actualul președinte al liberalilor.

Semne de întrebare legate de Congres

Sâmbătă, 25 septembrie, liberalii sunt chemați la Romexpo pentru a-și alege președintele pentru următorii 4 ani, dintre Ludovic Orban, actualul lider PNL, și Florin Cîțu, Prim-ministrul României.

Congresul PNL ar trebui să se desfășoare în incita Romexpo cu participarea a 5.000 de delegați. Cu toate acestea, planurile liberalilor ar putea fi date peste cap.

Potrivit unei Hotărârii adoptate de Guvern, dacă rata de incidență depășește pragul de 3 la mie, în sălile de spectacole se pot desfășura evenimente cu participarea publicului până la 50% din capacitate, cu condiția ca participanții să prezinte certificatul digital și să poate mască pe protecție pe întreaga durată.

Într-o declarație făcută pentru Mainnews.ro, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a explicat că evenimentul ar trebui să se poată desfășura la Romexpo, chiar și în situația în care va fi depășit pragul de incidență, ținând cont de suprafața totală a sălii, care în opinia sa ar permite peste 7.000 de persoane.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Semne de întrebare în privința desfășurării Congresului PNL, programat sâmbătă la Romexpo

În contextul crizei politice generată de decizia unilaterală a premierului de a-l demite pe Stelian Ion, fostul ministru USR PLUS al Justiției, partidul condus de Dacian Cioloș și Dan Barna și-a retras susținerea politică față de Florin Cîțu.

Reprezentanții USR PLUS au afirmat în mai multe rânduri că se vor întoarce în coaliția de la guvernare doar în momentul în care Florin Cîțu nu va mai fi propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW