Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Semne de întrebare în privința desfășurării Congresului PNL, programat sâmbătă la Romexpo

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 septembrie 2021

Cu doar cinci zile rămase până la Congresul Partidului Național Liberal nu sunt încă puse la punct toate detaliile în privința organizării. Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în București se apropie de 3 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, prag de la care intră în vigoare noile restricții. 

Liberalii vor Congres cu 5.000 de delegați la Romexpo

Congresul PNL ar trebui să se desfășoare sâmbătă, 25 septembrie, în incita Romexpo cu participarea a 5.000 de delegați. Cu toate acestea, planurile liberalilor ar putea fi date peste cap. Potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern, dacă rata de incidență depășește pragul de 3 la mie, în sălile de spectacole se pot desfășura evenimente cu participarea publicului până la 50% din capacitate, cu condiția ca participanții să prezinte certificatul digital și să poarte mască pe protecție pe întreaga durată.

Pavilionul central de la Romexpo are o suprafață de 15.247 mp și 3.000 – 6.000 de locuri. Dacă este să ne raportăm la capacitatea sălii pe scaune, legal la eveniment ar putea participa până la 3.000 de persoane, însă liberalii au o altă interpretare.

Într-o declarație făcută Mainnews.ro, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău a explicat că evenimentul ar trebui să se poată desfășura la Romexpo, chiar și în situația în care va fi depășit pragul de incidență, ținând cont de suprafața totală a sălii, care în opinia sa ar permite peste 7.000 de persoane. Într-adevăr, prin Hotărârea de Guvern se permite organizarea evenimentelor private, cum sunt nunțile și botezurile, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare participant, însă aici limita este de 200 de persoane.

Arafat: Va fi respectată legea

În condițiile în care există diferite interpretări ale legislației, decizia în privința organizării la Romexpo a Congresului PNL va fi luată de Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat. Liberalii au adresat o solicitare DSU privind organizarea la Romexpo a Congresului, iar în funcție de răspuns, aceștia iau în calcul mutarea evenimentului la Romaero Băneasa.

Chestionat de Mainnews.ro în legătură cu desfășurarea Congresului PNL, șeful DSU, Raed Arafat, nu a dorit să facă comentarii, limitându-se să precizeze că va fi respectat cadrul legal.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW