Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: PNL va depune în Parlament un proiect de lege privind amnistia și grațierea faptelor de corupție

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 22 iulie 2019 Etichete: , ,

Liderul liberal Ludovic Orban a anunțat astăzi că partidul pe care îl conduce va depune în Parlament un proiect de lege privind amnistierea și grațierea faptelor de corupție. Orban a luat această decizie după ce Curtea Constituțională a declarat ca neconstituționale proiectele de lege depuse atât de opoziție, dar și de putere, privind interzicerea prin Constituție a amnistiei și grațierii faptelor de corupție. 

”Pentru noi, voința cetățenilor este literă de lege și proiectul de revizuire a Constituției va merge mai departe în dezbaterea parlamentară fără articolele respective, urmând ca după apariția motivației Curții Constituționale să elaborăm un proiect de lege de modificare a legii penale astfel încât să includem această decizie pe care au luat-o cetățenii români de a interzice amnistia și grațierea pentru faptele de corupție”, a precizat Ludovic Orban.

Curtea Constituțională a respins recent cele două proiecte de lege depuse atât de opoziție, dar și de coaliția la putere, privind modificarea Constituției.

Astfel, potrivit proiectului, amnistia sau grațierea persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie ar fi fost interzise. CCR a stabilit însă că acest lucru poate fi legiferat doar în Parlament, astfel că a respins cele două inițiative.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *