Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Partenerii care au contribuit la succesul moțiunii de cenzură vor susține învestirea Guvernului în Parlament

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 16 octombrie 2019 Etichete: , ,

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că, timp de 10 zile, va avea negocieri cu toate partidele care au susținut moțiunea de cenzură. În acest sens s-au format comisii de negociere. Orban este sigur că Guvernul va trece de votul de învestitură pentru că toate partidele își doresc ca Viorica Dăncilă să plece de la Palatul Victoria. 

„Eu sunt încrezător că partenerii care au contribuit la succesul moțiunii de cenzură vor susține învestirea Guvernului în Parlament și nu văd motive serioase pentru a nu susține învestirea. Cu atât mai mult cu cât cu o parte din ei colaborăm de la începutul legislaturii și suntem practic în opoziție iar cu ceilalți colaborăm de o bucată de timp, când au văzut cine suntem și ce putem.

În ceea ce ne privește noi ne-am asumat răspunderea guvernării și am anunțat acest lucru încă de la începutul procedurilor pentru moțiunea de cenzură, am făcut ceea ce am spus, există un premier desemnat de președintele României și nu văd niciun fel de piedică peste care să nu putem trece pentru a putea genera majoritatea necesară învestirii guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban spune că Guvernul Dăncilă trebuie să plece cât mai repede pentru că, pe ultima sută de metri, se fac angajări pe criterii de partid, se forțează semnarea unor contracte și se dau bani pentru proiecte nesustenabile.

„Pentru a elibera cât mai rapid sediul Guvernului, sediul ministerelor, pe cei care se află astăzi la butoane și care au fost demiși prin moțiune de cenzură și care, pe ultima sută de metri, dau țeapă după țeapă și creează probleme extrem de grave pentru viitorul guvern: fie prin alocarea ce cheltuieli pentru care nu există resurse, fie prin semnarea unor contracte fără îndeplinirea cadrului legal, fie prin blocarea unor contracte, declanșarea unor concursuri pentru fixarea pe posturi a politrucilor PSD care au fost interimari”, a mai spus liderul PNL.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *