Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Nu s-a dorit finalizarea dosarelor Mineriadei și Revoluției. Nici astăzi vinovații nu sunt pedepsiți

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 iunie 2021

Președintele Camerei Deputaților a depus, duminică, o coroană de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990, la 31 de ani de la represiunea violentă a demonstrațiilor din Piața Universității. Ludovic Orban susține că dosarele Mineriadei și Revoluției au rămas blocate în proceduri, pentru că nu s-ar fi dorit finalizarea lor.

Reprimarea brutală a demonstrației pașnice din Piața Universității, făcută de regimul Iliescu în 1990, cu ajutorul minerilor rămâne unul dintre cele mai grave atacuri împotriva democrației, libertății și a vieții și integrității fizice ale celor care susțineau democrația și libertatea”, a transmis Ludovic Orban.

Șeful Camerei Deputaților a amintit de dosarele Mineriadei și Revoluției, nefinalizate la peste 30 de ani de la evenimentele petrecute în anii 1989-1990.

Nici astăzi vinovații nu sunt pedepsiți, nici astăzi dosarul Mineriadei nu a fost finalizat, la fel ca și dosarul Revoluției, ambele blocate în proceduri. Eu cred că nu s-a dorit finalizarea acestor dosare. Au trecut 31 de ani, dosarele sunt instrumentate, există mărturii, probe, indicii clare, iar faptul că nu s-a finalizat acest dosar se datorează faptului că nu s-a dorit”, susține liderul Camerei Deputaților.

Liderul Partidului Național Liberal a precizat că a participat la acele evenimente și că va continua să susțină, prin prisma funcțiilor publice, aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați.

Am încredere că lucrurile vor intra pe un făgaș firesc. Noi avem ca obiectiv principal adoptarea legilor justiției și vom încerca să adoptăm o legislație cât mai apropiată de reglementările europene și înaltele standarde în materie de drepturile omului și justiție, de la nivel european”, a adăugat liderul PNL.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: 31 de ani de la Minerida din 13-15 iunie 1990 în care patru oameni și-au pierdut viața și peste 1.000 au fost răniți

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW