Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, mesaj pentru Klaus Iohannis înainte de moțiunea de cenzură: Ar fi tupeu maxim să îl propui pe Cîțu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 octombrie 2021

Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal și actualul șef al Camerei Deputaților, consideră că, în cazul în care Guvernul condus de Florin Cîțu va fi demis prin votul parlamentarilor la moțiunea de cenzură de marți, președintele Klaus Iohannis ar da o dovadă „de tupeu maxim” să îl propună tot pe Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

Ludovic Orban a precizat că va avea luni, 4 octombrie, o întâlnire cu parlamentarii PNL care l-au susținut la Congresul din 25 septembrie, în urma căruia a pierdut șefia liberalilor în fața lui Florin Cîțu.

Discutăm situația politică, cum ne poziționăm în perspectivă, lucruri legate de viitorul politic al României, cum să ne implicăm în soluționarea crizei”, a spus fostul președinte PNL.

Despre moțiunea de cenzură de marți, Orban a precizat că parlamentarii PNL din tabăra sa nu vor vota demiterea Guvernului condus de Cîțu, dar a afirmat că așteaptă rezultatul votului din Parlament, pentru a decide direcția politică pe care o va urma.

Fie încercăm să salvăm PNL, care este în momentul de față pur și simplu prăbușit în încrederea publică din cauza crizei politice, a modului în care a fost guvernată țara, a iresponsabilității în deciziile luate, care au distrus încrederea coaliției și (n.r. au dus la )denaturarea alegerilor în PNL. Dacă nu putem să salvăm PNL, salvăm liberalismul din România”, a precizat Orban, făcând aluzie la înființarea unei noi formațiuni politice.

Fostul lider al liberalilor a comentat ipoteza potrivit căreia Klaus Iohannis ar urma să îl propună tot pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care Guvernul va fi demis.

Ar fi tupeu maxim să vii cu Florin Cîțu(…)E o ipoteză care nu stă în picioare”, a precizat Orban.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cum se pregătesc partidele pentru moțiunea de cenzură și care sunt șansele ca Guvernul Cîțu să fie demis

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW