Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT / Ludovic Orban: Cetăţenii români sunt mai bine apăraţi

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT a avut loc joi, la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, județul Constanța. La eveniment au fost prezenți, printre alții, premierul României, Ludovic Orban, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, dar și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Ludovic Orban: România este mai sigură cu rachetele PATRIOT

Ludovic Orban a declarat, în cadrul ceremoniei de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT, că cetățenii români sunt mai bine apărați odată cu achiziția acestui sistem. Premierul susține că rachetele PATRIOT au un grad de tehnologie fără precedent și că acestea au rezultate excepționale în acțiunile de luptă.

România a decis să realizeze un program de înzestrare a Armatei pe o perioadă de zece ani, care a fost adoptat şi care prevede practic întărirea capabilităţilor în special defensive ale României. România a decis şi îşi respectă angajamentul de a aloca doi la sută din PIB pentru cheltuielile de apărarea pentru realizarea acestui program de înzestrare. În cadrul programului de înzestrare sistemul de rachete Patriot este extrem de important, este un sistem de rachete sol-aer, care este de o complexitate şi un grad de tehnologie fără precedent şi cu rezultate excepţionale dovedite în acţiuni de luptă. România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetăţenii români sunt mai bine apăraţi”, este mesajul lui Ludovic Orban.

Adrian Zuckerman: Renaşterea economică a României e vibrantă şi într-o evoluţie bună

Adrian Zuckerman este încrezător în dezvoltarea României pe plan economic și militar. Ambasadorul SUA la București este de părere că țara noastră își consolidează rolul privind securitatea la Marea Neagră, intrând într-o eră în care România se poate apăra pe sine de amenințări.

Mai bine de un secol SUA şi România au stabilit o prietenie marcată de loialitate, dar şi pentru dezvoltarea celor două naţiuni. Nu celebrăm doar livrarea unui simplu echipament militar. Suntem martorii unei noi ere in care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări. Prin premierul Ludovic Orban şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă suntem martorii dezvoltării în sectorul militar defensiv. Renaşterea economică a României e vibrantă şi într-o evoluţie bună. România îşi consolidează rolul în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră”, a declarat ambasadorul SUA.

Acesta a mai adăugat că România este unul dintre cei mai apropiați aliați ai SUA.

SUA rămâne alături de România, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi. O economie puternică duce la o capacitate mare de apărare şi o apărare puternică duce la o economie puternică. România nu are un aliat mai mare şi mai puternic decât SUA”, a spus Adrian Zuckerman.

Nicolae Ciucă: Armata României primeşte un echipament esenţial, în forma cea mai modernă aflată în fabricaţie

Ministrul Apărării a anunțat că România este cea de-a șaptea țară din NATO care deține sistemul de rachete tip PATRIOT și, la nivel global, face parte dintr-un grup de 17 țări ce au asemenea dotări. În plus, Nicolae Ciucă salută alocarea a două procente din PIB pentru Apărare, argumentând că acest lucru a permis dotarea Armatei cu tehnică modernă.

Armata Română devine cea de 17-a ţară care deţine, care va avea în dotare o astfel de capacitate şi cea de-a şaptea în rândul ţărilor membre NATO. Armata României primeşte un echipament esenţial, în forma cea mai modernă aflată în fabricaţie, un sistem defensiv testat în luptă, perfecţionat în timp, iar ţara noastră va fi mai bine protejată împotriva ameninţărilor externe. Acesta este primul echipament important achiziţionat şi livrat dupa semnarea în anul 2015 a acordului politic naţional privind creşterea finanţării pentru apărare. Astfel, alocarea a două procente din PIB pentru Apărare a oferit începând cu anul 2017 predictibilitatea politicilor de dotare a Armatei României cu tehnică modernă şi ne-a permis să demarăm şi să susţinem programe de înzestrare credibilă”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Rachetele tip PATRIOT, cumpărate de la Guvernul SUA

Achiziționarea sistemelor PATRIOT a fost stabilită prin Legea nr. 222/2017 pentru realizarea „Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol”, aferentă programului de înzestrare esențial „Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)”. Documentul prevedea atribuirea contractelor Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru achiziționarea a șapte sisteme de rachete sol-aer PATRIOT configurația 3+, din producția curentă (noi), respectiv a echipamentelor majore, mijloacelor de transport, materialelor, pieselor, echipamentelor de mentenanță, muniției necesare, pachetului de suport logistic inițial și a serviciului de instruire, echipamentelor criptografice și cu regim special.

Contractorii principali ai pachetului de echipamente și servicii aferente sistemelor PATRIOT sunt companiile americane Raytheon și Lockheed-Martin.

CITEȘTE ȘI: Primul sistem de rachete PATRIOT, recepționat joi la Capul Midia

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW