Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, invitat în Parlament pentru a prezenta proiectele privind bugetul de stat pe anul 2021

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2020

Premierul Ludovic Orban va fi invitat, luni, 9 noiembrie, în plenul Camerei Deputaților, pentru a prezenta proiectele privind bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, transmite Agerpres.

Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat a transmis o solicitare către Biroul permanent al Camerei Deputaților în acest sens care a fost, ulterior, aprobată.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, un alt răspuns pentru social-democrați: De ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021? Pentru că este ilegal!

Ludovic Orban urmează să fie prezent în plenul Camerei Deputaților la Ora prim-ministrului, luni, 9 noiembrie, de la ora 16:00.

Reprezentanții PSD susțin că Guvernul nu a publicat proiectele de buget pentru anul 2021, deoarece ar dori să ascundă, printre altele, o posibilă mărire de TVA, deși niciun membru al Cabinetului Orban nu a confirmat acest lucru.

Astăzi, în şedinţa Comitetului Politic Naţional am luat decizia să facem demersurile necesare să-l chemăm pe premierul Ludovic Orban la Parlament cu un raport referitor la situaţia bugetului pe anul viitor. Nu înţelegem de ce nu este urcat în transparenţă decizională şi în transparenţă publică proiectul de buget pentru anul viitor. Dacă nu este nimic de ascuns, dacă este totul corect faţă de români, de ce nu este publicat bugetul pe anul viitor, de ce nu se organizează o conferinţă de presă la nivel guvernamental astfel încât toţi românii să afle care sunt intenţiile concrete ale Guvernului cu privire la TVA, de exemplu. Sunt analişti economici, de asemenea consultanţi economici care în această perioadă fac tot felul de calcule şi scheme cum va evolua economia românească în momentul în care TVA va creşte”, declara Gabriela Firea, în urmă cu o săptămână.

CITEȘTE ȘI: Gabriela Firea: Ludovic Orban, chemat în Parlament cu un raport referitor la bugetul pe anul viitor

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *