Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, încrezător că moțiunea de cenzură nu va trece: Nu există numărul necesar de voturi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 4 februarie 2020 Etichete: , ,

Premierul României, Ludovic Orban, este încrezător că moțiunea de cenzură care va fi dezbătută, miercuri, în Parlament, nu va fi adoptată pentru că „nu există numărul necesar de voturi „.

„Cine știe ce va face Ciolacu. Mai poate să-și schimbe părerea de 10 ori până la momentul votului. Conform evaluării noastre nu există numărul necesar de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă”, a spus premierul României, la finalul ședinței de Guvern.

Premierul României a mai adăugat că dacă parlamentarii vor vota învestirea aceluiași Guvern, dacă Executivul pe care îl conduce va fi dat jos „va râde toată țara de ei”.

Referitor la ordonanțele de urgență introduse pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de marți, premierul Ludovic Orban a spus:

„Sunt ordonanțe de urgență care reglementează câteva lucruri care, spunem noi, sunt foarte bune și absolut necesare. Creșterea numărului de parlamentari în diaspora, o solicitare legitimă. (…)De asemenea, extindem și la alegerile parlamentare toate capacitățile de vot și pentru diaspora care au fost aplicate la prezidențiale. (…) De asemenea, a trebuit să reglementăm situația alegerilor anticipate. Există limita de 90 de zile care este dată din momentul dizolvării Parlamentului până la data alegerilor. A trebuit să gândim foarte bine termenele”, a declarat Ludovic Orban

În ceea ce privește „turismul electoral”, pentru care Guvernul PNL a fost acuzat de PSD că l-ar legifera, Orban a spus că „încă nu a fost luată o decizie pe această temă” și că forma finală a ordonanței va fi prezentată când va fi gata.

Întrebat dacă a fost surprins de avizul negativ al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, în ceea ce privește ordonanța pentru alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor județeni, Orban a spus: „Ministerul Justiției este cel mai important avizator. Nu poți să adopți un act normativ dacă ești serios și ți cont de legislație, având în vedere că ministerul Justiției are un alt punct de vedere”

 

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *