Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, în vizită la Uzina Dragomirești: Au fost avizate nouă companii pentru producerea de măști / Există un proiect privat pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măști

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban, prezent la o unitate de producție de măști sanitare, a vorbit despre creșterea capacității de producție în România de echipamente sanitare de protecție. Șeful Guvernului a informat că sunt în prezent nouă companii care au cerut avizarea pentru producerea de măști, iar alte 19 pentru combinezoane.

La Uzina de produse speciale din Dragomirești vor fi produse zilnic aproximativ 350.000 de măști chirurgicale și 70-75 de mii de măști de înaltă protecție, ffp3.

„Prima mască ffp2, de fapt ffp3 din punctul de vedere al materialului utilizat, care e produsa în România la uzina de produse speciale Dragomirești. Încă de la debutul epidemiei am avut probleme în aprovizionarea unităților sanitare și angajaților din prima linie. Ne-am fixat ca obiectiv să producem cantitățile necesare în România. Uzina Dragomirești este prima capacitate economica care a achiziționat utilajele și a pus în funcțiune liniile automatizate pentru pe scară largă a două tipuri de măști. Aceasta mască cu material certificat ffp3. Acest material a fost testat în Belgia și are un grad de protecție de 99.8%. Tot la această unitate economică intră în producție măștile chirurgicale care vor fi utilizate după data de 15 mai. Și în ceea ce privește aceasta mască chirurgicală, materialul are un procent de protecție de aproape 80%. Au fost achiziționate utilaje care permit producția de măști chirurgicale 300-350 de mii de măști pe zi, iar pentru măștile ffp3 capacitatea de producție va fi de 70-75 de mii de măști pe zi.”

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că nouă companii au fost autorizate pentru producerea de măști, iar 19 companii pentru combinezoane. În același timp, potrivit premierului, există și un proiect privat de producere în România și a materiei prime pentru aceste măști.

„Sunt și alte companii care au solicitat autorizarea pentru producerea de măști. La ora actuală au fost avizate nouă companii pentru producția de măști chirurgicale. De asemenea, există un proiect privat pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măști. În ceea ce privește producția de combinezoane, au fost autorizate 19 companii. Și aici nu producem în România stratul protector, stratul impermeabil. Și aici încercam să găsim soluții pentru a produce în România și acest material”, a mai spus Ludovic Orban.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com