Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, după ce CCR a admis neconstituționalitatea desemnării sale în funcția de premier: Aproape orice sesizare a fost tratată de Curte de pe poziții partizane

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2020 Etichete: , ,

După ce CCR a hotărât că desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier este neconstituțională, șeful interimar al Guvernului a declarat că nu poate să înțeleagă pe ce text constituțional se bazează această decizie.

„De o buna bucata de vreme aproape orice conflict juridic de natura constituțională sau orice sesizare la CCR a fost tratata de CCR de pe poziții partizane care dau satisfacție PSD-ului. Personal nu pot să înțeleg pe ce text constituțional se bazează această decizie. De altfel, trebuie să vă spun că în cuprinsul comunicării făcute de CCR, CCR se contrazice. Invocă o decizie a CCR privitoare la un proiect de revizuire a Constituției care a avut loc în 2014, uitând ca în anul 2018 a statuat privitor la CCR faptul că acele pronunțări ale CCR privitoare la inițiative de revizuire a Constituției care nu au fost materializate, adoptate, nu pot face parte din jurisprudența CCR”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul interimar al României consideră că „este clar că deciziile CCR afectează atribuțiile constituționale ale președintelui României”

„Președintele României este persoana publică cu cea mai mare legitimitate din arhitectura instituțională a statului român deoarece este ales direct de o majoritate de 50% plus unul de către cetățenii care se prezintă la vot. El a fost ales în 2019, el fiind persoana publică care deține cea mai mare legitimitate dintre toate instituțiile. Ca un fir rosu, de câțiva ani CCR prin deciziile pe care le ia afectează atribuțiile constituționale ale președintelui”, a mai adăugat șeful interimar al Guvernului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-dupa-ce-ccr-a-admis-neconstitutionalitatea-desemnarii-sale-in-functia-de-premier-aproape-orice-sesizare-a-fost-tratata-de-curte-de-pe-pozitii-partizane/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *