Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre medicul erou transferat în Belgia: Este îngrijit în cele mai bune condiții

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2020

Ludovic Orban și-a anunțat susținerea față de Parchetul General în ancheta preluată în urma incendiului de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Premierul a venit și cu precizări legate de transferul medicului erou care și-a riscat viața pentru a salva pacienții din secția ATI.

Am solicitat ca echipe mixte ale DSP, partea de inspecție sanitară și, din partea Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență, să efectueze o evaluare în toate secțiile ATI, o evaluare privind toate instalațiile. Am solicitat susținerea, cu toată puterea, a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia care s-a petrecut la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Atât criminaliștii din cadrul Institutului Național de Criminalistică, cât și cei din poliție să se implice cu toată expertiza și cu toată capacitatea pentru a stabili, cu precizie, responsabilitățile, astfel încât, cei vinovați să fie trași la răspundere. Am solicitat, din nou, o mobilizare suplimentară pentru a respecta măsurile de protecție sanitară. Am solicitat mobilizarea suplimentară a resurselor umane pentru a sprijini serviciile de ambulanță, activitatea DSP, am solicitat identificarea de noi soluții pentru a crește capacitatea de tratare în spitale, în primul rând în cadrul secțiilor ATI”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută la Ciolpani.

CITEȘTE ȘI: Managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț: S-a intervenit cu extinctoare, o să verificăm dacă s-au făcut instructaje în caz de incendiu. Aparatura era nouă

Ludovic Orban a precizat că medicul erou a ajuns la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia și se află sub tratament, fiind îngrijit în cele mai bune condiții.

Despre medicul erou, pot să vă spun că a ajuns la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia și este în tratament. Am o rugăminte către reprezentanții mass-media: Nu mai sunați direct la spital, la secția respectivă, la centrul pentru arși, pentru că prietenii belgieni ne-au semnalat că există un bombardament din partea jurnaliștilor din România. Să nu mai sune, pentru că nu fac altceva decât să deranjeze. Este îngrijit în cele mai bune condiții”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a explicat că soluția pentru a evita astfel de tragedii ar fi reprezentată de investiții și a amintit că la spital se efectuau lucrări, dar DSP nu ar fi fost informat oficial de acest lucru.

Toate spitalele trebuie să efectueze investiții care să permită respectarea regulilor de protecție împotriva incendiilor și a altor reglementări. Soluția este să efectueze modificări astfel încât să respecte normele. La ora 3 dimineața v-am spus că avem informații clare, s-au efectuat lucrări de construcții. S-au efectuat lucrări, nu au avut niciun fel de aviz din partea DSP, dar repet: există o anchetă în curs preluată de Parchetul General”, a explicat Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *