Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre diferența dintre un supermarket și o piață: Acolo sunt sisteme prin care s-a asigurat respectarea măsurilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2020 Etichete: , ,

Ludovic Orban a fost întrebat, luni, care este diferența dintre un supermarket și o piață care își desfășoară activitatea într-un spațiu închis, a cărei activitate a fost suspendată începând cu data de 9 noiembrie. Premierul a explicat că diferența constă în riscul de transmitere al virusului SARS-CoV-2 și în rezultatele analizelor efectuate de autorități privind numărul de îmbolnăviri.

E o mare diferenţă. Gradul de conformare în supermarketuri este unul mai mare, acolo sunt sisteme de ventilaţie, sunt sisteme prin care s-a asigurat respectarea măsurilor. Diferenţa este strict legată de riscul de transmitere a virusului şi de analizele care au fost efectuate privind îmbolnăvirile. Este o măsură temporară, cine vrea să cumpere din supermarket, poate să cumpere în continuare din supermarket, cine vrea să cumpere de la piaţă, va putea să cumpere de la piaţă”, a precizat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Noi măsuri de prevenție adoptate de CNSU: Circulația persoanelor, restricționată pe timpul nopții / Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice

Potrivit noilor restricții adoptate de CNSU, activitatea piețelor agroalimentare din spații închise va fi suspendată începând cu data de 9 noiembrie.

„Suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară”, se arată în documentul adoptat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW