Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre clasarea în dosarul „10 august”: Este o decizie care m-a întristat, o decizie pe care nu o înţeleg

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 iulie 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban s-a arătat nemulțumit clasare parțială a dosarului „10 august”, subliniind faptul că decizia este „contrară a tot ceea ce au văzut la televizor oamenii”.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a menționat că exclude orice implicare în actul de justiție.

„Este o decizie care m-a întristat, o decizie pe care nu o înţeleg, o decizie care este contrară a ceea ce au păţit toţi protestatarii din Piaţa Victoriei şi contrară a tot ceea ce au văzut la televizor oamenii. Cred că există posibilităţi de a schimba lucrurile. În ceea ce mă priveşte pe mine, consider că orice vinovat trebuie pedepsit şi că acest lucru trebuie realizat de justiţia din România. Pe de altă parte, nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor şi nu îmi cereţi să fac ceea ce au făcut alţii şi anume să intre cu bocancii în activitatea justiţiei, pentru că nu o să o fac!”, a afirmat Orban, vineri, la sediul MAI, întrebat despre decizia dată de procurorii DIICOT în dosarul „10 august”, citat de AGERPRES.

La aproape doi ani de la violențele din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au anunțat, miercuri dimineață, clasarea parțială a dosarului și declinarea unei părți din anchetă către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, privind intervenția unor jandarmi la protestul Diasporei. Valentin Cazan, Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, șefii jandarmilor în timpul violențelor, nu au fost inculpați.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *